duikschoolvinkeveen.nl

Peter van der Jagt    

06-24532863            

email: info@duikschoolvinkeveen.nl

 

 

 

Duikschool Vinkeveen

 

 

 

 

PADI Divemaster

 

Tijdens je PADI Divemaster cursus leer je de basis van het lesgeven in de duikbranche. Er zijn diverse onderdelen die een divemaster na afronden van de opleiding mag doen:

- Instructeur assisteren bij geven van cursus

- Mensen begeleiden bij een duik

- Oefeningen voordoen in het zwembad

- Werken bij een duikschool (evt. buitenland)

- etc..

 

Als Divemaster bij een duikschool heb je een uitgebreid takenpakket en werk je gewoon net als de rest mee met alledaagse klusjes. Dit kan het spoelen van spullen zijn, het geven van briefings, een duikdag inplannen, praten met klanten, etc... Je bent een gerespecteerd persoon binnen de duikschool.

 

Duur van de cursus: Op afspraak

Prijs: 595,- (incl. boeken en brevet)

Minimale leeftijd: 18 jaar

Vooropleiding: PADI Rescue, geldig reanimatiebrevet, minimaal 60 duiken

 

Wat gaan we doen?

Deze divemaster cursus bestaat uit verschillende onderdelen.

 

Theorie: Het eerste gedeelte is de theorie. Dat is best veel. Je zult in eerste instantie zelf de dvd bekijken en het boek lezen. Vragen kunnen wij natuurlijk altijd beantwoorden. Uiteindelijk zijn er meerdere examens welke succesvol moeten worden afgerond.

 

Oefeningen: Het onderdeel oefeningen staat ook wel bekend onder de naam skills. Het doen van alle oefeningen welke je tijdens alle eerdere cursussen hebt geleerd maar dan op demonstratie niveau. Er mag hier niks meer fout gaan en we oefenen dit net zo lang totdat het perfect is!

 

Begeleiden: Een ander belangrijk onderdeel in de duikschool is het begeleiden van duikers. Zowel het begeleiden van je instructeur tijdens een cursus als je eigen duikers wanneer je aan het gidsen bent. Je leert hoe te reageren wanneer je klanten / leerlingen zich opeens raar gedragen of wanneer er problemen ontstaan.

 

Assisteren op de duikschool: Een dagje helpen op de duikschool is leuk! Je ontvangt de gasten, maakt een praatje (erg belangrijk onderdeel in de duikwereld), helpt spullen klaarzetten, geeft de briefing, helpt bij het schoonmaken, etc... Soms kunnen het lange en zware dagen zijn maar gezellig is het zeker!

 

Overig: Daarnaast moet je nog op eigen gelegenheid een noodassistentieplan schrijven en een onderwaterkaart maken van een door ons aangewezen duikstek.

 

 

Hoe te reserveren?

Leuk dat je hebt besloten om een introductieduikje bij ons te willen maken! Om dit te bevestigen hoef je alleen maar even contact met ons op te nemen via mail of telefoon. We zullen dan een datum afspreken en eventuele vragen beantwoorden.

 

En nu?

De volgende stap van een divemaster is het worden van instructeur. Wij kunnen je deze opleiding helaas niet geven maar we kunnen je wel adresjes geven waar je deze cursus wel kunt volgen.

 

Wel kunnen wij je nog diverse specialties geven!

 

 

 

Home

Foto's

Prijzen

Contactgegevens